Koppert Cress

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.
 
Rob Baan heeft het bedrijf helemaal naar eigen inzicht ingericht. Hij besefte dat het succes van zijn onderneming volledig afhankelijk is van erkenning en acceptatie door de professionele chef. Smaak is daarin voorwaarde.
 
Rob Baan gaat echter verder. Koppert Cress is een familiebedrijf en Rob houdt ervan om over de horizon heen te kijken. “Goede voeding is cruciaal voor een gezond bestaan”, is de visie van het bedrijf. Duurzaamheid in de meest brede zin is daarin leidraad. Het bedrijf is ingericht om zo energievriendelijk te opereren. LED verlichting en energiemanagement, waarbij warmte uit kas, bedrijf en omgeving wordt opgeslagen in de bodem om in de winter weer gebruikt te worden, is niet het enige.
 
Het is vooral het belang van gezonde voeding en hoe daar mee om te gaan is wat hem drijft. Als ambassadeur van Dutch Cuisine ondersteunt hij te volle de principes Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. “80-20”, waarbij 80 procent groente en 20 procent vlees wordt gebruikt. Maar ook 80 procent seizoen en 20 procent van ver. Dutch Cuisine gebruikt at de natuur biedt, zonder kunstmatige toevoegingen, van kop tot staart. In het besef dat wat we hebben een gift is van de vorige generatie en geleend van de volgende.

www.koppertcress.com