Bakker Barendrecht

Bakker Barendrecht is een van de grootste internationale groente- en fruitbedrijven van Nederland. Met ca. 700 medewerkers in Nederland doen we er alles aan om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Naast onze toewijding aan kwaliteit en service, zijn werkplezier en een praktijkgerichte visie de voornaamste redenen van ons succes. Onze diensten omvatten handel, logistieke diensten (o.a. warehousing, verpakken, rijpen, transport) en kenniscentrum. Bakker is onderdeel van het wereldwijd opererende Greenyard (jaaromzet ca. 4 miljard euro) en heeft ook een vestiging in Divisov (Tsjechië).

Markt Match: vernieuwende ideeën voor de groente- en fruitsector

Bakker Barendrecht werkt samen met andere gerenommeerde groente- en fruitbedrijven mee aan Markt Match. Tijdens dit 48-uurs event op 4 en 5 oktober worden jongeren uitgedaagd om met vernieuwende ideeën te komen voor de foodsector. ‘Jongeren zijn heel anders bezig met ‘gezond’ eten en we verwachten dat zij ons prikkelen met verrassende ideeën. Andersom hopen we dat hierdoor een wereld voor hen opengaat. We zien gelukkig dat steeds meer mensen kiezen om bij bedrijven in onze sector te werken die bijdragen aan gezondheid en duurzaamheid, in plaats van enkel te gaan voor een bekende naam’, spreekt Nicole Machielse hoopvol uit.

Na een aantal inspiratiesessies met branchegenoten ter voorbereiding op de Markt Match, lijkt iedere partij hetzelfde maatschappelijke doel na te streven. ‘We hebben een fantastisch product, wat bijdraagt aan een gezondere wereld, maar het wordt onvoldoende gezien. Hoe frustrerend is dat? Door de jongeren, de consumenten van de toekomst, bij deze uitdagingen te betrekken, hopen we hen te enthousiasmeren voor de foodsector en hun ideeën in de praktijk te brengen om onze producten en dienstverlening te verbeteren. Waar we het voor de huidige generatie ouders gemakkelijk willen maken om groente te (laten) eten door de introductie van snackkomkommers en snoeptomaatjes, willen we ook dergelijke innovaties voor de nieuwe generatie ouders bedenken. Ik verwacht dat de energie en de creativiteit van de jongeren ons heel veel inspiratie op gaan leveren. Hopelijk leidt dit tot innovaties zoals maaltijdpakketten en snoepgroenten of manieren om nog duurzamer te zijn’, aldus Nicole Machielse over haar verwachtingen.

Ben je benieuwd hoe gepassioneerd Bakker Barendrecht werkt aan hun producten én aan hun werknemers? Lees hier het artikel op de website van Rotterdam Food Cluster.

www.bakkerbarendrecht.nl