Jong talent

Laat je carrière groeien!

De Nederlandse foodsector is wereldleider in groente en fruit. In deze sector worden meer innovaties gedaan, vraagstukken onderzocht en campagnes voor nieuwe producten vrijgegeven dan in welke sector dan ook. Daarom is jong talent hard nodig. Niet zo lastig, zou je zeggen, in zo’n dynamische en uitdagende sector. Toch blijkt uit onderzoek dat veel jonge mensen geen idee hebben van hun mogelijkheden in food. Het blijkt moeilijk te zijn die nieuwe generatie aan te trekken. Dan maar geen frisse wind, bruisende energie en wilde plannen in de foodsector. Toch?

Challenge

Heus wel! Jij gaat met je team manieren bedenken om jong toptalent aan te trekken. Je bouwt een toffe campagne waarvan mensen zoals jij enthousiast zouden worden om in de groente- en fruitsector aan de slag te gaan. Of je ontwerpt je ideale bedrijf, waar jij later zelf graag zou willen werken.

Young Talent challenge 1. Talenten trekken

Jij bedenkt met je team een campagne om studenten en young professionals aan te trekken. Hoe zou je mensen zoals jij kunnen enthousiasmeren om te gaan werken in groente en fruit? Je bedenkt een campagne waarin je de unique selling points van deze foodsector neerzet. Je kiest een slogan of pay-off en een storyline voor je campagne en of je daarbij beloningen, prijzen, open dagen of cursussen zou inzetten, waarom en hoe. Je bepaalt de vormgeving van je campagne aan de hand van een moodboard en stylesheet. En je legt uit via welke kanalen je jong talent gaat aantrekken en met wat voor soort media. Alles zodat jong talent overtuigd raakt om hun carrière te laten groeien in groente en fruit.

Young Talent challenge 2. Daar wil ik werken!

De foodsector innoveert constant op haar producten. Maar hoe zou deze sector op bedrijfsvoering kunnen innoveren om jong talent aan te trekken? Om daar achter te komen, gaan jij en je team het ideale bedrijf ontwerpen in de food sector. Het bedrijf moet zo inspirerend zijn dat je er na je opleiding direct zou gaan werken. Wat is de werkomgeving, visie en ambitie van het bedrijf, cultuur van de mensen, wat draagt het aan de maatschappij bij, hoe ziet de kantine en lunch eruit, hoe communiceren jullie met elkaar, wat is de sfeer, hoe zien je team-uitjes eruit, hoe ziet het team eruit, hoe en wanneer ga je naar je werk en op welke locatie?

Ben jij een enthousiast groentje?

Geef je op voor de Markt Match op 4 en 5 oktober via deze link. Je wordt ingedeeld in een team van vijf mensen. Je presenteert je idee aan het eind van de Markt Match voor de top van de regionale foodbedrijven, wereldleiders in groente en fruit.

Tijdens de Markt Match maak je kennis met toffe innoverende bedrijven in de regionale foodsector. Top notch experts en bedrijven in de foodsector en staan je bij tijdens de challenge om te sparren. Een perfecte kans om de foodsector beter te leren kennen en te netwerken met de professionals!